Вибір богів олімпійських - вони це читали найбільше

Автор : Єжова Тетяна 20 березня 2019 р.


V обласний фестиваль виконавської майстерності «Поетичний камертон Ліни Костенко: патріотичні лейтмотиви» 


19 березня 2019 року учні академічного ліцею взяли участь у V обласному фестивалі виконавської майстерності «Поетичний камертон Ліни Костенко: патріотичні лейтмотиви».


Свято відкрили  міністр культури України, народний артист України Євген Миколайович Нищук та перший заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Богданович Балонь.


Неочікуваним сюрпризом став  подарунок від Євгена Нищука, який  разом з херсонськими школярками прочитав вірш Ліни Костенко "Крила" і привітав Ліну Василівну з днем народження.


Омельчук Анна, учениця 9 ІНФ класу – переможець міського етапу у категорії «автори», гідно представляла академічний ліцей на фіналі обласного фестивалю. Вона прочитала авторський вірш, присвячений Ліні Костенко, та скористалася нагодою виступити перед «відкритим мікрофоном» на поетичному майданчику у фойє музичного училища – презентувала власну поезію, додавши ще одну творчу пелюстку до вітальної квітки Ліні Василівні.


Почесно, що вірш Омельчук Анни буде опублікований на сторінках п’ятого випуску веб-видання «Пелюстки для Ліни» обласної бібліотеки для дітей ім.Дніпрової Чайки.

Гудіна Анна – переможець міського етапу, та Логвінова Юліана, учениці 9 ІНФ класу, представили свої малюнки-ілюстрації до творів поетеси у категорії «художники-ілюстратори» творів Л.Костенко. Їхні роботи зайняли гідне місце у розгорнутому в святковій залі вернісажі образотворчих робіт лауреатів та учасників Фестивалю.


Учасники фестивалю із задоволенням взяли участь у Гала-концерті лауреатів, родзинкою якого став виступ народних артисток України сестер Лесі та Галі Тельнюк, які виконали декілька ліричних творів Ліни Костенко.


Тож день народження Ліни Василівни широко відзначили в Херсоні, у колі друзів, доторкнулися до дивовижного і яскравого світу художнього слова видатної української письменниці.

Євген Нищук, шанувальник творчості Ліни Костенко та чудовий актор, закликав присутніх шанувати талант Ліни Костенко. Міністр культури зазначив, що йому надзвичайно приємно вітати учасників мистецької події саме в день народження видатної української поетеси та письменниці - Ліни Василівни Костенко, творчість якої є завжди сучасною й актуальною. Він сказав:

«Ліна Василівна - це неймовірно талановитий митець та особистість, яка високо тримає камертон людської справжності. Я дуже дякую організаторам, що тут, в музичному училищі, започатковано цей поетичний фестиваль. Сама природа і весна пробуджує надію, надію на те, що все про що ми мріємо, справдиться. Мистецтво і культура рятують цей світ. Я дуже дякую усім, хто прививає цю любов дітям до культури, до слова, до музики, до танцю, до співу, до живопису, до прекрасного. Присутні тут юні дівчата і хлопці вже розуміють, що через культуру можна зробити дуже багато для своєї родини, міста і країни».


Докладніше читайте  на сайті  Міністерства культури України та Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки


Єжова Т.М., завідувач бібліотеки








Напишіть відгук

Підписатися на повідомлення | Підписатися на коментарі

- Copyright © Книжкова Одіссея - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -