Вибір богів олімпійських - вони це читали найбільше

Автор : Єжова Тетяна 14 березня 2018 р.

13 березня для учнів 8 ЕПМ класу Єжова Т. М., завідувач бібліотеки, та Михайлик О. В., вчитель історії, в рамках святкування 100-річчя Першого офіційного Державного герба України провели виховний історично-краєзнавчий захід «Геральдика: від Середньовіччя до сьогодення».


Ведучими були згадані не тільки легендарні герої, а й  реальні історичні постаті, які мали особисті емблеми.  Учні активно доповнювали, наводили приклади в історії та літературі використання прообразів геральдичних знаків: згадали, що шолом Олександра Македонського  прикрашав морський кінь – гіппокамп, а Ахіллеса – орел, що емблемою Афін була сова, а Єгипту – змія,  що орел був гербом Риму, а двоголовий орел – гербом Візантії.


Естафету знавців античної  літератури прийняв найактивніший читач, який щойно прочитав «Квентіна Дорварда» Вальтера Скотта й навів чудовий приклад важливості знання геральдики, коли на важелях долі – власне життя, з цього роману.


Єжова Т.М. розповіла про хрестові походи та лицарські турніри – дві важливі складові розвитку цієї науки.


Готуючись до заходу учні підготували цікаву та змістовну доповідь про Малий герб України, яку блискуче презентували всім учасникам.


На завершення заходу Тетяна Миколаївна запропонувала в ігровій формі згадати опис герба м. Херсон ("Герольд-візитка рідного міста" – ідея, придбана бібліотекою на VIII Міжрегіональному ярмарку інноваційних ідей «БібліоКре@тив-2017»), розповіла про відмінності адміралтейського та торгового якорів – гербових елементів, та запросила прочитати книгу Олексія Паталаха «Відлуння Великого Степу» з фонду бібліотеки ліцею.


Єжова Т.М., завідувач бібліотеки
Колажі автора





Напишіть відгук

Підписатися на повідомлення | Підписатися на коментарі

- Copyright © Книжкова Одіссея - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -