- На головну »
- виховні заходи , країнознавство »
- «Туреччина – перлина двох континентів» зустрічає ліцеїстів
Автор : Єжова Тетяна
22 лютого 2018 р.
Ніколи ще переліт до іншої країни не був таким швидким! Стартували учасники сьогоднішнього "авіарейсу Херсон-Стамбул" - учні 10 УІФ класу, в рожевій залі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки під час заходу «Туреччина – перлина двох континентів»: зустріч «аll inclusive», в рамках проекту «Відкриєш книгу – відкриєш світ».
А вже за дві хвилини "опинилися" в Туреччині, де їх вже чекали представники бібліотечної "туристичної компанії".
Віртуальна екскурсія Стамбулом, що велично розкинувся на берегах протоки Босфор, Блакитна мечеть - «візитна картка» міста, велична "Айя-Софія", Мармурове море - найменше у світі, неповторні гірські пейзажі Каппадокії - країни дивовижних коней, - усе зачарувувало учасників "подорожі".
Разом з учнями "подорожував" і почесний гість – представник духовного управління мусульман України, імам мусульман міста Херсона та Херсонської області Мухамедов Казим, у супроводі своїє сім’ї та представників мусульманської общини нашого міста.
Шейх Казим дуже цікаво розповів про культуру, архітектуру, традиції Туреччини.
Дивовижна, чудова країна, багата культурними надбаннями, в якій зберігаються 13 обє'ктів Світової спадщини ЮНЕСКО!
Увага і турбота до всього, навіть до стамбульських котів: для них на міських вулицях поставлені маленькі симпатичні будиночки.
Усі знають про фантастично смачні східні десерти. А учасникам заходу пощастило спробувати дивовижні турецькі солодощі: сім’я Мюждеджі - читачі бібліотеки, пригостила усіх вишуканим рахат-лукумом.
Турецький народ шанує і зберігає традиції і звичаї своїх предків. Про деякі з них розповіла Катерина Чечель, чайний майстер, господарка магазину-кафе «Чайна карта».
Вона не тільки ознайомила з турецькою чайною культурою, нюансами етикету та таємнми знаками під час чаювання, а й провела справжню турецьку чайну церемонію.
Тож зворотній переліт вдячні учасники арт-мандрів здійснили вже спілкуючись між собою, в атмосфері душевності, в якій залишився дух чайної церемонії та солодкий присмак рахат-лукума.
Дізнатися більше
Дивитися відео-репортаж
Єжова Т.М., завідувач бібліотеки