Вибір богів олімпійських - вони це читали найбільше

Archive for 12/13/18

Світ живопису Анатолія Кичинського

Автор : Єжова Тетяна

Зустріч ліцеїстів із письменником та художником

Учням 8 РГФ класу сьогодні випала нагода зануритися в наповнений барвами і світлом живописний світ майстра поетичного слова й живопису Анатолія Кичинського, зустріч з яким відбулася в дні проходження ІІІ Південного фестивалю «Книжковий Миколай».

Жваве спілкування ліцеїстів з одним із найвідоміших сучасних поетів-ліриків, нашим земляком, лауреатом Національної премії імені Т.Г. Шевченка, літературних премій: обласної ім. І. Кулика, усеукраїнських ¬ ім. Павла Усенка, Бориса Нечерди, лауреатом міжнародних фестивалів поезії “Київські лаври” та “Слов’янські обійми” (Болгарія),  володарем Міжнародної літературної премії ”Летюче срібне перо” (Болгарія) було сповнене лірикою, роздумами про головне в житті, філософськими пошуками.
 
Вірші з нової збірки, прочитані автором, переносили слухачів і до Трипілля, і до квітучих садів над рікою або на нескінченні спіралі степових доріг, обережно гойдаючи на хвилях сивої ковили.

 
Майстер презентував сповнені безмежною любов’ю до рідного краю живописні роботи «Місячна ніч», «Херсонщина степова», «Вечірня заграва», «Дорога вздовж осені», «Переджнив’я України» та багато інших і подарував ліцею декілька фотокопій своїх картин.
Теплі враження від сьогоднішньої зустрічі можна буде пригадати нашім читачам, відкривши вісімнадцятої збірку А. Кичинського «Жива і скошена тече в мені вода», яка поповнила фонд бібліотеки ліцею.

Ліцеїсти вдячні Анатолію Івановичу за цікаве спілкування та сподіваються на наступні зустрічі.

Єжова Т.М., завідувач бібліотеки
Колаж автора

- Copyright © Книжкова Одіссея - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -