Вибір богів олімпійських - вони це читали найбільше

Archive for 12/14/18

Авторка коронованого роману - в ліцеї!

Автор : Єжова Тетяна

 Зустріч із Наталією Матолінець

Передноворічні дива вже почалися! Безцінним подарунком напередодні свят, 14 грудня, стала зустріч ліцеїстів із Наталією Матолінець, сучасною молодою письменницею, переможницею конкурсу «Коронація слова 2017» за роман «Гессі», яка завітала до нашого міста зі Львова на ІІІ Південний фестиваль книги та читання «Книжковий Миколай».


Чудеса відбуваються завжди несподівано. У той самий час, коли пані Наталія розповідала учням про історію створення коронованого роману «Гессі», її друга книга «Варта у Грі» здобула перемогу «Топу БараБуки» 2018 року в номінації «Дебют року в прозі», яку обрали експерти з проекту підтримки дитячого читання «BaraBooka. Простір української дитячої книги» 14 грудня в Національному музеї Тараса Шевченка. 


Але про це ми дізналися трохи пізніше. А на зустрічі, яку організували Єжова Т.М., завідувач бібліотеки ліцею, та Юлія Чернієнко, співробітник Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, вирував містичний світ книжок пані Наталії.

Пані Юлія, ведуча заходу, «відстежувала» хід чарівного годинника, стрілки якого за її сценарієм показували зміни епох й героїв, різні країни та місця натхнення. Ліцеїсти засипали авторку запитаннями про творчість і улюблених письменників, про враження від подорожей і вплив від них на створення персонажів романів, про досвід ілюстратора та багато інших.


Ми дізналися, що головне для Гессі, центрального персонажу роману, – робити людей щасливими. Щож, саме це сьогодні вдалося нашій гості – Наталії Матолінець – вона нас зробила щасливими!


Вітаємо нашу гостю з сьогоднішньою новою перемогою, бажаємо їй нових романів і нових перемог та сподіваємось на наступну зустріч!

Після автограф-сесіі

А наших читачів запрошуємо скоріш прочитати обидва романи, які поповнили фонд бібліотеки ліцею!

Єжова Т.М., завідувач бібліотеки ліцею
Колаж автора
 



- Copyright © Книжкова Одіссея - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -